مطالعه مغزی در مورد چگونگی کاهش تغییرات آب و هوا

وقتی صحبت از رفتار دوستانه با آب و هوا می شود، اغلب بین آنچه می خواهیم و آنچه واقعا انجام می دهیم، فاصله وجود دارد. اگرچه بیشتر مردم می خواهند شاهد کاهش سرعت تغییرات آب و هوایی باشند، اما بسیاری از آنها به شیوه ای مناسب و پایدار رفتار نمی کنند. محققان دانشگاه برن، اکنون از تحریک مغز استفاده کرده اند تا نشان دهند که توانایی همدردی با قربانیان آینده تغییرات آب و هوایی باعث تشویق رفتار پایدار دوستانه با آب و هوا می شود.
تغییرات آب و هوایی جهانی ممکن است بزرگترین چالشی باشد که بشر امروزی با آن مواجه است. با وجود دههها هشدار و قطعنامههای سیاسی، فاصله زیادی با دستیابی به پایداری، وجود دارد. داریا ناچ، استاد علوم اعصاب اجتماعی در دانشگاه برن توضیح می دهد: «این واقعیت که مردم به شیوه ای سازگارتر با آب و هوا رفتار نمی کنند به این دلیل نیست که ما اطلاعات کمی در مورد این وضعیت بحرانی داریم». داریا ناچ و تیم تحقیقاتی اش برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دلایلی که ما را از عملکرد پایدار باز می دارند، یک مطالعه عصب شناسی انجام داده اند (این یافته ها به تازگی در مجله بین المللی Cortex منتشر شده است).
در حالی که برخی از اثرات گرمایش جهانی در حال حاضر قابل مشاهده است، افرادی که در آینده به شدت تحت تاثیر قرار می گیرند، افرادی خواهند بود که ما آنها را نمی شناسیم. داریا ناچ در توضیح یافته های مطالعه جدیدی که با گروه تحقیقاتی خود در “آزمایشگاه عصبی اجتماعی” انجام دادند، گفت: «دقیقاً ناتوانی ما در ذهنی کردن این غریبه ها است که از اقدامات سازگار با آب و هوا جلوگیری می کند». در طول این مطالعه، شرکتکنندگان در بخشی از مغزشان که نقش مهمی در گرفتن دیدگاه دیگران دارد، تحریک دریافت کردند. این تحریک منجر به رفتار پایدارتر شد.
تحریک بخشی از مغز که مسئول شکل گیری دیدگاه ها است
در طول آزمایش، شرکت کنندگان در گروه های چهار نفره، پول واقعی را از یک استخر مشترک برداشت کردند. هر شرکت کننده برای خودش تصمیم گرفت که هرچه پول بیشتری از استخر برداشت کنند، در نهایت بیشتر در جیب خود خواهد رفت. با این حال، اگر گروه چهار نفره به طور کلی پول زیادی برداشت کنند، این عواقبی برای گروه بعدی خواهد داشت؛ پولی که دریافت می کردند، بسیار کمتر بود. بنابراین، این آزمایش یک موقعیت واقعی را تقلید کرد که در آن استفاده بیش از حد از یک منبع، پیامدهای منفی برای سایر افراد در آینده دارد.
در حین تصمیم گیری در مورد مقدار پول برای برداشت، برخی از شرکت کنندگان یک تحریک مغزی دریافت کردند (گروه آزمایش)؛ یک جریان الکتریکی غیر تهاجمی، بی ضرر و خفیف به جمجمه اعمال شد تا عملکرد ناحیه تحریک شده مغز را افزایش دهد. محققان در برن، ناحیهای را تحریک کردند که نقش مهمی در گرفتن دیدگاه دیگران دارد و دریافتند که تأثیر قابلتوجهی دارد؛ افراد تحریکشده، با تصمیمگیری برای عدم برداشت مقدار زیادی پول از استخر، تصمیمات پایدارتری نسبت به شرکتکنندگان بدون تحریک (گروه کنترل)، اتخاذ کردند.
مزایای ارتباطات اقلیمی
بندیکت لانگنباخ، نویسنده ارشد این مطالعه و دانشجوی سابق دکترا در آزمایشگاه اعصاب اجتماعی، توضیح می دهد: «البته استفاده از تحریک مغز برای عموم مردم جای سوال ندارد». با این حال، به گفته محققان، ناحیه عملکرد مغز مورد بحث را نیز می توان از طریق نوروفیدبک و مدیتیشن تقویت کرد. به گفته بندیکت لانگنباخ، که اکنون در دانشگاه دویسبورگ-اسن فعالیت می کند، راهبردهای دیگری نیز برای بهبود شکل گیری دیدگاه ها، ارائه می دهد: «ما می دانیم که مردم اگر بتوانند با قربانی ها (مثل قربانی های تغییرات آب و هوایی) همذات پنداری کنند، بیشتر احتمال دارد که با آن ها همدردی کنند».
منبع: