تاثیر محیط سبز بر رشد اولیه کودکی

آیا می خواهید مطمئن شوید که فرزندتان به نقاط عطف رشد مورد انتظار خود می رسد؟ تحقیقات جدید دانشگاه بریتیش کلمبیا نشان می‌دهد، زندگی در مناطقی که در معرض فضای سبز زیاد قرار دارند می‌تواند به موفقیت رشد کودکان، کمک کند.

برای این مطالعه، محققان دانشکده جنگل‌داری و دانشکده پزشکی بریتیش کلمبیا، نمرات رشدی ۲۷۳۷۲ کودک در ونکوور بزرگ را که بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۱ در مهدکودک حضور داشتند، تجزیه و تحلیل کردند. محققان، رشد دوران کودکی را با استفاده از ابزار رشد اولیه (EDI) ارزیابی کردند؛ نظرسنجی ای که توسط معلمان مهد کودک برای هر کودک تکمیل می شود. این ابزار، توانایی کودک را برای برآورده کردن انتظارات رشدی متناسب با سنش، اندازه گیری می کند. سپس میزان فضای سبز اطراف محل سکونت هر کودک را از تولد تا پنج سالگی تخمین زدند و همچنین سطوح آلودگی هوا و میزان سر و صدای جامعه مربوط به ترافیک را ارزیابی کردند که نتایج، اهمیت اساسی فضاهای سبز طبیعی مانند درختان خیابان، پارک ها و باغ های اجتماعی را برجسته می کند.

اینگرید جارویس، نویسنده این مطالعه و کاندیدای دکترا در دپارتمان علوم جنگل و حفاظت در دانشگاه بریتیش کلمبیا می گوید: «بیشتر بچه ها از نظر مهارت های زبانی، ظرفیت شناختی، اجتماعی شدن و سایر پیامدها در رشد خود، خوب عمل کردند اما آنچه جالب است، این است که آن دسته از کودکانی که در یک مکان مسکونی با پوشش گیاهی بیشتر و محیط های طبیعی غنی تر زندگی می کردند، رشد کلی بهتری نسبت به همسالان خود با فضای سبز کمتر نشان دادند.

به گفته محققین این پژوهش، دلیل این امر تا حدی، توانایی فضای سبز برای کاهش اثرات مضر آلودگی هوا و صدا است؛ چالش های زیست محیطی که نشان داده شده است از طریق افزایش استرس، اختلالات خواب و آسیب سیستم عصبی مرکزی بر سلامت و رشد کودکان، تأثیر منفی می گذارد.

ماتیلدا ون بوش، نویسنده ارشد این مطالعه و همکار تحقیقاتی دانشگاه بریتیش کلمبیا می گوید: «تحقیقات بیشتری مورد نیاز است اما یافته های ما نشان می دهد که تلاش های برنامه ریزی شهری برای افزایش فضای سبز در محله های مسکونی و اطراف مدارس برای رشد اولیه دوران کودکی، با مزایای بالقوه برای سلامتی در طول زندگی، همراه است. زمان در طبیعت می تواند برای همه مفید باشد، اما اگر می خواهیم فرزندانمان شروع خوبی داشته باشند، مهم است که محیطی غنی از طریق تماس با طبیعت فراهم کنیم. دسترسی به فضای سبز از سنین بسیار پایین می تواند به تضمین رشد اجتماعی، عاطفی و ذهنی خوب در میان کودکان، کمک کند».

منبع:

UBC faculty of forestry and faculty of medicine. (2021, october 21). Spending time in nature promotes early childhood development. Retrieved from University of British Columbia: https://news.ubc.ca/2021/10/21/spending-time-in-nature-promotes-early-childhood-development/

محمد مهدی رضاپور

نظرات بسته شده است.